Meer informatie

Moderne paardenhouderij met vrijstaande woning, gelegen in het buitengebied van Zundert. De paardenhouderij bestaat uit een binnenrijbak, paardenstallen, loods, bijgebouw, trainings-stapmolen, overdekte longeercirkel, buitenrijbak, paddocks en weides. Op de paardenstal zijn 104 zonnepanelen geplaatst, die het gehele bedrijf van elektriciteit voorzien. De woning is fraai afgewerkt en onder andere voorzien van een ruime woonkamer met mooie tegelvloer, open keuken, vijf slaapkamers en een luxe badkamer met douche en jacuzzi. De achtertuin ligt op het westen en is fraai aangelegd met een gazon, terras, vijver, hardstenen tegels en gedeeltelijk overdekte zithoek.

LUXE PAARDENSTAL
Deze luxe paardenstal (bouwjaar 2000) is opgetrokken met baksteen borstwering met een asbestvrij golf-platen dak met lichtdoorlatende platen. Het dak van de paardenstal is voorzien van isolatie en van natuur-lijke ventilatie. De paardenstal is voorzien van 16 ruime boxen (10 boxen ca. 3,8 m x 3,2 m, met buiten-luik, 5 binnenboxen ca. 3,70 m x 3,20 m en 1 ponybox van ca. 3,5 m x 1,8 m) met een open traliehek. Tussen de boxen is er een breed looppad (3,50 m1) voor goede toegankelijkheid naar de paarden. Bij de boxen zijn er een drietal ruime verzorgingsplaatsen met warm en koud water. De verzorgingsplaatsen zijn gelegen nabij de 2 zadelkamers. Deze zadelkamers zijn goed afsluitbaar en één ervan is voorzien van een wasmachine/en drogeraansluiting. Het gangpad is uitgevoerd in gestort beton. Het gangpad geeft toegang tot de kantine met keukenblok, het toilet, de zadelkamer, de binnenrijbak en het buitenterrein.

BINNENRIJBAK/BUITENSTALLEN
Vanuit de paardenstallen is de aangrenzende binnenrijbak bereikbaar. De binnenrijbak (afmetingen 40,00 x 21,00 m1) is voorzien van Agterbergbodem en een beregeningsysteem op een rails welke automatisch bedienbaar is. Aan de achterzijde van de binnenrijbak zijn nog een zestal buitenboxen aanwezig, welke toegankelijk zijn vanuit het buitenterrein. De buitenstallen zijn voorzien van een windscherm.
Afmeting buitenboxen: ca. 3,25 m x 4,25 m.

BERGING
Aan de voorzijde van de binnenrijbak bevindt zich een werktuigenberging. Deze berging is opgetrokken met damwand platen en de vloer is uitgevoerd met betonklinkers. Middels een schuifdeur is er een ruime toegang. Tevens is de binnenrijbak toegankelijk vanuit de werktuigenberging. Afmetingen 21,00 x 8,00 = 176 m2. Aanpandige opslagloods Aan de rechter achterzijde van de binnenrijbak is de loods gesitueerd. Deze loods is opgetrokken met damwand platen en voorzien van een asbestvrij golfplaten dak. De loods is toegankelijk door middel van openslaande deuren en de loods is in gebruik voor opslag van hooi en stro.
Afmeting: 14,50 x 9,00 = 131 m2.

Buitenterrein bestaande uit:
• paddocks/weides met een totale oppervlakte van ca. 1 ha voor de uitloop van de paarden.
• Overdekte 6-paards-trainings-/stapmolen met verlichting
• Overdekte longeercirkel met een doorsnede van 16,00 meter met LED verlichting
• Buitenrijbak met verlichting, afmeting 45,00 x 40,00 meter
• Beregeningsput

EXTERIEUR PAARDENHOUDERIJ
Bijgebouw
Dit bijgebouw is deels opgetrokken met houten delen en deels met baksteen (stucwerk) en voorzien van een geïsoleerd pannendak en 2 ramen en een loopdeur. Houten spanten en een betonnen vloer. In dit bijgebouw is krachtstroom aanwezig. Aan de achterkant van de schuur is een afhang gebouwd. Deze afhang is opgetrokken met baksteen en voorzien van een abc golfplaten dak. Dit bijgebouw is thans in gebruik als fitnessruimte. De aanwezige fitness-apparatuur zijn ter overname.
Afmeting: 14,00 x 8,00 = 112 m2.