Meer informatie

Voor deze lieve en knappe merrie zoek ik een zeer goede eigenaar en stal. 11 jaar.

Deze bruine merrie heb ik nu 7 jaar. Ze was 5 jaar toen ik haar kocht en zadelmak. Daarvoor heeft ze een veulen gehad en is dus pas later ingereden. De klinische-en röntgenologische keuring was goed.

Ik heb haar opgeleid van B - Z2+15 pnt.

In juli vorig jaar reed ik mijn laatste wedstrijd op haar in de Z2 met 4 winstpnt.

HELAAS is mijn paard in de zomer van 2018 hoefbevangen geraakt van het gras. Door de goede verzorging en begeleiding van hoefsmid en dierenarts is zij weer geheel inzetbaar zonder rijbeperkingen.

Op de foto's van 31 okt. 2019 was te zien dat het linkerhoefbeen bijna in oorspronkelijke stand hersteld is. Het rechterhoefbeen is wel hersteld, maar nog niet geheel in oorspronkelijke stand terug.

Het paard loopt sinds maart dit jaar kreupelvrij en rij ik af en toe. Het rijden gaat goed, conditie moet opgebouwd worden. De bespiering is na een jaar weg. Echter, ik heb geen tijd om 2 paarden te rijden!

Dit paard verdient een eigenaar die met verstand omgaat met voeding en beweging en dagelijks aandacht aan haar kan besteden, want daar is ze dol op. Iemand die haar gaat berijden, kan haar ook meer krachtvoer geven, zodat de bespiering terugkomt.

Ze loopt de hele dag in een grote paddock en gaat 2-3 uur per dag de wei in. Krijgt beperkt krachtvoer, maar veel hooi. Deze merrie is ook geschikt om mee te fokken: goed en betrouwbaar karakter, eyecatcher, geen (stal)gebreken, gezond en heeft nog nooit kreupel gelopen voor de hoefbevangenheid. Bij meer beweging, dracht of zogend veulen kan weidegang uitgebreid worden.

Ik ben op zoek naar een stal, bij voorkeur bij een particulier, waar ze veel buiten kan lopen, beperkte weidegang kan krijgen en een eigenaar die met regelmaat op een vriendelijke manier wat kan rijden op haar: dressuurmatig of recreatief. Soms maakte ik een buitenrit. Fokken is dus ook een optie. 

Het paard staat bij mij thuis, de nieuwe omstandigheden zijn belangrijker voor mij dan de prijs. Het paard is recent geënt, ontwormd, gebitscontrole, 2 foto's van hoefbeen links en rechts, hoefsmid (staat alleen voor op ijzers) en bloedcontrole, die goed was.

Een nieuwe klinische- en/of röntgenologische keuring wordt toegestaan, maar op kosten van de koper.

Alleen zeer geïnteresseerden kunnen telefonisch contact opnemen met mij voor verdere informatie.

(op YouTube: Amperium, Ampere, staat "veulen" van deze merrie).


Stamboom

Vader Spielberg
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Rosenkonig
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.