Meer informatie

Voor deze lieve en knappe merrie zoek ik een zeer goede eigenaar en stal. 12 jaar, 1.68m

Deze bruine merrie heb ik nu 7 jaar. Ze was 5 jaar toen ik haar kocht en zadelmak. Daarvoor heeft ze een veulen gehad en is dus pas later ingereden (op YouTube: Amperium, Ampere, staat "veulen" van deze merrie).

De klinische-en röntgenologische keuring was goed.


Ik heb haar opgeleid van B - Z2+15 pnt.

In juli 2018 reed ik mijn laatste wedstrijd op haar in de Z2 met 4 winstpnt.

HELAAS is mijn paard in de zomer van 2018 hoefbevangen geraakt van het gras. Door de goede verzorging en begeleiding van hoefsmid en dierenarts is zij weer geheel kreupelvrij sinds maart 2019 en rij ik af en toe. Echter, ik heb geen tijd om 2 paarden te rijden! De conditie zal moeten worden opgebouwd en dan komt de bespiering ook weer terug.

Op de foto's van 31 okt. 2019 is te zien dat in beide hoeven het hoefbeen bijna in oorspronkelijke stand hersteld is. Het linkerhoefbeen is zo goed als volledig hersteld, het rechterhoefbeen heeft een minimale afwijking. Het paard is geheel inzetbaar zonder rijbeperkingen. Foto's zijn op te vragen. Er is geen sprake van suikerresistentie en Cushing is ook uitgesloten.Ze loopt de hele dag in een grote paddock met 2 andere paarden en gaat 2-3 uur per dag de wei in. Krijgt beperkt krachtvoer, maar veel hooi. Deze ongecompliceerde merrie is ook geschikt om mee te fokken: goed en betrouwbaar karakter, eyecatcher, geen (stal)gebreken, gezond en heeft nog nooit kreupel gelopen. Bij meer beweging, dracht of zogend veulen kan weidegang uitgebreid worden.

Dit lieve paard verdient een eigenaar die met verstand omgaat met voeding en beweging en dagelijks aandacht aan haar kan besteden, want daar is ze dol op. Iemand die haar gaat berijden, kan haar ook meer krachtvoer geven, zodat de bespiering terugkomt. Ze is momenteel niet geschoren.

Ik ben op zoek naar een stal, bij een particulier, waar ze veel buiten kan lopen, beperkte weidegang kan krijgen en een eigenaar die met regelmaat op een vriendelijke manier kan rijden op haar: dressuurmatig of recreatief. Soms maakte ik een buitenrit. Ben er nooit mee in het verkeer geweest, op wedstrijden was ze super braaf. Een maatje zal fijn zijn. Fokken is dus ook een optie. Ze is fijn gebouwd, zelf ben ik 1.72m.

Het paard staat bij mij thuis, de nieuwe omstandigheden zijn belangrijk voor mij. 

Recent: geënt, ontwormd, gebitscontrole, 2 foto's van hoefbeen links en rechts, iedere 8 wk. hoefsmid (staat alleen voor op ijzers) en bloedcontrole, die goed was.

Een nieuwe klinische- en/of röntgenologische keuring wordt toegestaan, maar op kosten van de koper.

Een filmpje is beschikbaar.Stamboom

Vader Spielberg
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Rosenkonig
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.