Meer informatie

Helaas komt je soms voor keuzes te staan die je liever niet wil maken. Ik ben zoekende naar een nieuw baasje voor 'YMJ Azibaijirah Bint Yusraa'. Enkel voor de juiste baas met voor haar het perfecte plekje.

Azi is een vierjarige (vliegen)schimmel merrie, geboren in april 2015. Ik heb haar zelf gefokt, geboren zien worden en de afgelopen jaren op zien groeien tot een fijn, evenwichtig en ontzettend mensgericht paard. Vanaf dag één een ontzettend vrolijk en aanwezig dametje. Je kunt haar niet voorbij lopen zonder uitgebreid begroet te worden en even te knuffelen. Azi is 'aan huis' opgegroeid en heeft tot ongeveer haar vierde jaar niets hoeven doen wat werken betreft. In augustus 2019 is ze naar Aura's Sport Arabians vertrokken om daar rustig aan zadelmak te worden gemaakt.

Op de facebookpagina van Aura's Sport Arabians zijn een aantal filmpjes van haar 'opleiding' te zien. Michelle start vanaf de grond met de basics ter voorbereiding op het werken onder het zadel in een later stadium. De training wordt op ieder paard als individu afgestemd, zodat ze op hun eigen tempo het werk zich eigen kunnen maken. Ook wordt het stukje 'desensibilisatie' en schriktraining meegenomen in de opleiding. Hier 'thuis' is Azi al een aantal keer (alleen!) aan de hand mee naar buiten geweest. Mee op stap gaan vind ze ontzettend leuk en ze is ook bijzonder dapper buiten. Groot verkeer deert haar niet.

Azi haar vader is BA Hamdhani (Raffael el Than x Baikala Monpelou mv. Nadir I) en moeder Waasama's Silvana (Senior x Azila Kayyal mv. Aloum). Een aantal familieleden van haar kenmerken zich als fijne gebruikspaarden in verschillende takken van de sport. Vanuit beide lijnen heeft Azi het beste meegekregen. Ze is een sterke beweger en kan mega showen! Ze is gelijk gemotiveerd om de staart erop te gooien en een show weg te geven. Ze heeft een klein, fijn hoofdje met prachtige, grote ogen. Azi is ongeveer 1.47 hoog (moet nog goed worden nagemeten). Ze is wellicht niet zo groot, maar wel breed en stevig gebouwd. Het is altijd al een laatbloeier geweest, dus ik verwacht dat er nog wat centimeters en massa bij gaan komen de komende jaren.

Afscheid nemen van haar valt mij erg zwaar. Als men serieus geïnteresseerd is, graag bellen of even een WhatsApp bericht sturen (06-22009022). De prijs is tot op zekere hoogte, voor de juiste plaats, bespreekbaar. Azi valt in de normale prijsklasse. Ze staat momenteel in training bij Michelle van Aura's Sport Arabians te Zuidveld (Drenthe).

Stamboom

Vader BA Hamdhani
Vader van vader Raffael El Than
v.v.v. Jonathan El Ludjin
m.v.v. Reza El Bri
Moeder van vader Baikala Monpelou
v.m.v. Nadir I
m.m.v. Terciera De Monpelou
Moeder Waasama's Silvana
Vader van moeder Senior
v.v.m. Komplekt
m.v.m. Siniora
Moeder van moeder Azila Kayyal
v.m.m. Aloum
m.m.m. Ja'ma'ra