Meer informatie

Ozo Mansolein is een luxe en langgelijnd hengstveulen. Ozo Mansolein heeft een open karakter en is mensgericht. Dit aansprekende hengstveulen beschikt over veel kwaliteit in beweging. In draf laat hij veel ruimte en elasticiteit zien. Hij heeft een zeer aansprekende bewegingensafloop, veel schoudervrijheid en een zeer sterk achterbeengebruik. Hij laat zien over veel schakelvermogen te beschikken en heeft steeds een krachtig en actief achterbeen. Ook in galop zien we veel kwaliteit, schakelvermogen en een zeer goede beentechniek. Zijn stap is ruim en goed door het lijf.

De vader van Ozo Mansolein is de populaire hengst For Ferrero. Deze Duitsgefokte zoon van For Romance x Don Crusador liep een zeer goede verrichtingstest bij het KWPN met geen cijfer lager dan een 8! Ook in de hengstencompetities is gebleken dat deze charmante zwarte hengst over extreem veel kwaliteit beschikt. Dat hij dat ook doorgeeft aan zijn veulens mag wel duidelijk zijn!

De moeder van Ozo Mansolein is de KWPN merrie Karita, een dochter van Ferdeaux (Bordeaux x Ferro) uit de Elite D-OC merrie Tamarita afstammend van Lancet. Dan vinden we de merrie Jerita, een Ster merrie van de Hannoveraanse hengst Pinkus en Maat I. Deze Jerita bracht in combinatie met de hengst Roussseau het Z-1 dressuurpaard Avalon die daarnaast ook succesvol was in de CIC1* eventing klasse. Daarnaast bracht zij nog een nakomeling, Uviero van Ferro die succesvol ZZ-Licht dressuur liep. In de derde generatie maar liefst zes nakomelingen die allen met succes werden uitgebracht in het 1m30 springen, zowel nationaal als internationaal.Haar dochter Tamarita bracht o.a. de Elite EPTM merrie Amarita. Verder lopen haar nakomelingen Bailando (United) en Damarita (Dreamcatcher) op M-1 dres. niveau.

Video's op aanvraag

Stamboom

Vader For Ferrero
Vader van vader For Romance I
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v. Don Crusador
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Ferdeaux
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Lancet
m.m.m.