Meer informatie

Wie heeft een warme, gouden plek voor mijn kanjer Condo, waar hij nog jaren met plezier geknuffeld en gereden, gepoetst en gekoesterd mag worden.

Condo is een ruin van 12jaar oud, ruimschoots ZZL geklasseerd en in africhting LT niveau. Hij laat zich ondanks zijn maat rijden als een klein paard, is licht in de hand en super sociaal naar mens als dier (zowel individueel als in kuddeverband). Eenvoudig te rijden en licht in de hand, ook voor mij met een beperking.

Hij is inmiddels bijna 5 jaar in bezit en echt opgekrabbelt uit een diep dal. Van onbegrepen kind is hij ontwikkeld naar een kanjer die graag alles samen met jou wil doen. Condo hoeft niet iedere dag gereden te worden, stap je er na 3 maanden weer eens op dan is hij nogsteeds zadelmak. Wèl heeft hij gevoel en vraagt om wederzijds respect. Hij is altijd in voor een bosrit, is verkeer op het erf gewend (shoveltje /heftruck etc) maar niet veel de weg uit geweest met groot verkeer: daar is hier helaas niet echt mogelijkheid toe. Ik geef hem daarom de stempel licht verkeersmak.

Afgelopen april heeft hij helaas een hoefscheur opgelopen, wat op advies van de eigen smid is opgepakt in de kliniek. Bij controle hiervan is tijdens het maken van Röntgenfoto's op beide voorbenen (licht) artrose vastgesteld. Er is geen negatief advies gegeven omtrent de inzet als sportpaard. De scheur geneest goed. Vanwege het genezen hiervan, is hij op dit moment niet in wedstrijdconditie maar wordt enkele malen per weekeenvoudig getraind (B/L en weer op naar boven)

Vanwege het huidige niveau (begin subtop) en de wetenschap dat deze ontwikkeling er is, wil ik hem niet verder hoog belasten en zoek ik iemand die hem wellicht in de basissport nog wil starten met een leuke leerweg of gewoon thuis of in het bos. Hij is super in omgang, alleen te laden op de trailer, te scheren zonder sedatie of praam en schaapmak bij de smid.

Condo gaat alleen weg naar een geschikte plek!! Juiste plek is belangrijker dan geld.

Graag alleen reageren en een afspraak maken als de interesse daadwerkelijk serieus is. De keuze is voor mij al moeilijk genoeg..
Filmpjes aanvragen kan via whatsapp

Stamboom

Vader Sandreo
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Lennard
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Fries Kampioenschap 2016 L2 Kampioen