Meer informatie

Een moeilijke beslissing, maar ik ben op zoek naar een nieuw huisje voor mijn stoere Bliksum. Vanwege studie en werk kan ik hem niet meer de aandacht en training geven die hij verdient. Bliksum is een stoere New Forest ruin van 15 jaar oud (24/05/2004).  

Hij kwam als vierjarige, net zadelmakke, pony bij mij terecht en we zijn samen gegroeid naar het Z1+3 bij de paarden, waar hij vaak winst behaalde en in de prijzen viel. Met een andere ruiter heeft hij L2 gelopen bij de pony’s. Zij zijn een paar jaar geleden ook Kringkampioen geworden in deze klasse. Op wedstrijden staat Blik echt ‘aan’, hij vindt de drukte fantastisch en veel mensen of poespas zijn dan ook geen probleem voor hem.  
Ook heb ik veel met hem gesprongen (recreatief). Van springen wordt hij wel erg enthousiast en kan wat sterk worden, waardoor je wel zelfverzekerd moet rijden. Tevens veel buiten gereden met hem, zowel alleen als in een groep is geen enkel probleem. Altijd braaf de trailer ingelopen en lief op ander terrein. In de 11 jaar dat ik hem heb, hebben vaak meegedaan aan verschillende evenement, zoals ringsteken, behendigheidsspelletjes, carrousel. Ook veel met hem een weekend of week weg geweest, zoals de Almelose Ruiterdagen, ook dit is geen enkel probleem voor hem.  

Bliksum is een eigenwijze, maar lieve pony. Houdt niet erg lang poetsen en tutten, maar juist van spelen en werken (en eten). Ook al is Blik maar 1.47, door zijn brede bouw en gespierde nek, toont hij groot en is ook zeer geschikt voor een kleine volwassene. Ik zelf ben 1.70 en het past precies!  

Bliksum is braaf bij de hoefsmid, dierenarts en tandarts. Altijd netjes geënt en correct ontwormt. Afgelopen jaar is hij nog bij de tandarts geweest. Ook is Blik preventief in handen geweest van de fysio en sportmasseur.

Ik zoek voor Bliksum een stoere ruiter, waarmee zij samen in de (dressuur)sport kunnen groeien. Een goed huis, waar hij veel naar buiten kan en alle aandacht krijgt, is heel belangrijk. Tevens kunnen de spullen erbij gekocht worden (goed zadel, hoofdstellen, dekens, heel veel dekjes, et cetera).

Voor meer info: 06-44964017 (bellen/appen). Bij interesse kan ik een filmpje doorsturen. Nieuwsgierig geworden naar deze fantastische leerpony? Kom dan gerust kennismaken met Bliksum. Hij staat momenteel op een stal in Emmeloord. 

Stamboom

Vader Justice H.R.
Vader van vader Kantje's Ronaldo
v.v.v. Watershof Pretendent
m.v.v. Wiske Barbara
Moeder van vader Corona Frisia Babette
v.m.v. Vernons Vineyard
m.m.v. Easter Mountain Sunshine
Moeder Nieland's Ferona Stb.
Vader van moeder Mikel
v.v.m. Wicked Courtjester
m.v.m. Angelie
Moeder van moeder Nieland's Simone
v.m.m. Ralph
m.m.m. Nieland's Fuore

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Kringkampioenschappen Noor-Holland Zuid 2016 Dressuur 1e
Bestgaand rijpaard Santpoort 2015 Dressuur 1e