Meer informatie

In het rustige Huise tussen de landerijen aan de voet van de Vlaamse Ardennen ligt Hoeve ter Linden, paardenpension met Equilabel .De vierkantshoeve ademt geschiedenis en traditie uit en is al drie generaties lang in handen van de familie Van Poucke.Uw paard, onze zorg ... van harte welkom. Paardenpension Hoeve Ter Linden:Ligging: minder dan 10 km.(auto 15 min.) van Oudenaarde,Waregem en Deinze.

we beschikken over...*Buitenpiste 50 m. x 70 m. Safety Jumping Parcour ter beschikking.
Gedraineerde geopad bodem*Binnenpiste 20 m. x 40 m. geopadbodem met zand van Mettet.
Deze piste is enkel en uitsluitend voor onze pension klanten en ALTIJD ter beschikking.
Verlichte en overdekte longeerring 20 m. dia.voordelen geopad bodem:Grotere stabiliteit, verhoogde veerkracht, vocht behoud en demping van de impact voor minder kwetsuren.

Weidegang: Het volledige jaar rond worden de paarden tijdens de week over andere dag door ons een halve dag op de weide gelaten. (uitgezonderd bij vorst, sneeuw of hevige regen)Tijdens Zon- & feestdagen mogen de klanten hun paard zelf op een individuele weide laten grazen en eventueel tijdens de week na 17 u.We beschikken over 17 Ha weide, alle weides zijn afgemaakt met 20 mm Schriklint. Schriklint is zeer goed zichtbaar en een groot voordeel van lint is dat relatief eenvoudig breekt op het moment dat een paard uitbreekt. De kans op verwondingen is dan ook minimaal.

Voeder: De paarden/pony's op stal krijgen 2 keer per dag een kwalitatieve mengeling van Lannoo waarbij de paarden zeer werkwillig zijn en toch niet explosief. Deze mengeling bevat alle vitamines en mineralen en de traag werkende energie om de paarden fit en gezond te houden.De paarden krijgen dagelijks een goede portie stro, dit vinden wij zeer belangrijk voor de gezondheid van de paarden. Er zijn steeds verschillende soorten hooi en/of voordroog hooi ter beschikking. De klant mag het hooi zelf nemen en aan hun paard/pony geven... dit alles in de prijs inbegrepen.
Stallen worden door ons uitgemest.
Per paard op pension een eigen materiaalkastje.
Ruime stallen met automatische & vorstvrije drinkbakken.
wasplaatsen met warm/koud water, solarium.
Privé wandelpad +/- 15 km. (per paard 50 euro/per jaar)
Zitruimte met drankenautomaat.De meeste klanten die bij ons terecht komen zijn een manege ontgroeid. Hier kun je doorgroeien met je persoonlijke trainer naar betere sport, alle infrastructuur is ter beschikking of je kan met je vrienden en/of gezin genieten van de rust, de natuur en je paard midden in het groen van de natuur aan de voet van de Vlaamse Ardennen.

Ondertussen hebben wij, Dirk en Heidi Van Poucke-Maes reeds een 26 tal jaar dit paardenpension en zijn reeds de 3e generatie die bij Hoeve Ter Linden voor en van de paarden leeft.
Naast het paardenpension hebben we ook nog de hengstenhouderij en een paardenfokkerij. meer info. dirkvanpoucke@telenet.be of 0477 417752.
meer info. tarieven zie website www.hoeveterlinden.be - pension
Alvast dank voor de interesse