We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Nieuwe advertentie 25-03-2023


Emillio is een ontzettend lieve en super aanhankelijke 3 jarige B-pony hengst. Hij meet nu 1.25m en zal naar verwachting uitgroeien tot een grote B-pony, gezien zijn leeftijd en hij nog wat overbouwd is. Hij is in het bezit van een Belgisch Welsh Pony paspoort. Zijn afstamming is Stougjeshoeve Everest x Cottrell Pendragon x Eyarth Rio.

De vader van Emillio is de hengst Stougjeshoeve Everest die is goedgekeurd als dekhengst met een prachtige 1e premie. Hij is de eerste jaren voor de fokkerij verhuurd aan een stoeterij in België en is daarna verkocht naar Duitsland. Hij is een zoon van Adagio de L’Aurore, wie reservekampioen was in 2017. Hij kent een klinkende afstamming aan vaderskant met de Royal Welsh kampioenen Heniarth Woodwind, Lemonshill Top Note en de wonderschone Eyarth Windflower, dochter van Eyarth Celebration, tevens haar overgrootvader. 

De moederlijn van Stougjeshoeve Everest is een lijn van onwijs veel kampioenen! Zo is moeder Stougjeshoeve Elaine op de International Welsh Show in Denemarken Overall Kampioen geworden! Elaine’s moeder Stougjeshoeve Emilia werd in 2009 op de Internationale Show Sectiekampioen. Ook oma Stougjeshoeve Esmeralda was al eens succesvol op de International Show. In 2005 werd ze daarnaast ook in België Reservekampioen. Uit Stougjeshoeve Elaine komt ook de Royal Welsh winnaar van 2018, Stougjeshoeves Escudo. Je ziet in deze lijn dus de Nationaal Jeugdkampioene Stougjeshoeve Elaine, dochter van Stougjeshoeve Emilia, nationaal kampioene 2004, dochter van nationaal kampioene 2005 Stougjeshoeve Esmeralda, dochter van Kortehoeve’s Danielle, waarbij er dus 3 generaties kroon en elite op rij zitten in deze lijn!

De moeder van Emillio is Redflower Mary Jane, zij heeft onwijs veel goede nakomelingen gegeven en is zelf ook Reserve Sectiekampioen geworden in 2015 en werd daarnaast ook Overall Youngstock Kampioen! In deze lijn vindt je ook de hengst Eyarth Rio, wie de Welsh Sire Ratings competitie 3 keer heeft gewonnen en 2 keer gekwalificeerd was voor de Horse of the Year Show, daarnaast is hij ook vader van vele andere kampioenen.

We kunnen dus wel zelf dat Emillio een prachtige afstamming heeft om van te dromen! Emillio heeft zelf ook hele goede gangen en kan daarnaast ook onwijs goed springen! Op de foto’s en filmpje lieten we hem voor de aller eerste keer los springen, waarbij hij een goede techniek liet zien. Hij heeft zeker potentie voor hoger maar gezien zijn jonge leeftijd zijn we nog niet hoger gegaan!

Ondanks zijn jonge leeftijd en dat hij nog hengst is, is het een brave pony! Loopt braaf langs de merries en reageert hier totaal niet op! Uiteraard is het de keuze aan de nieuwe eigenaren of ze hem ruinen of toch hengst laten. Hij is heel makkelijk in de omgang, staat netjes stil tijdens het poetsen, kent het halster op en af doen, een dekentje, tilt braaf zijn voetjes op en loopt ook goed mee aan een touwtje. Hij houdt ontzettend veel van aandacht en komt ook meteen naar je toe in de wei.

Hij heeft geen (stal)gebreken! Kent de hoefsmid en een klein vrachtwagentje.

Emillio is nog onbeleerd. Leuke kans voor iemand die een brave allround kinder- en sportpony (zowel geschikt voor de dressuur als springsport) zoekt om zelf te beleren waar je verschillende kanten mee op kunt. Wij denken dat hij ook leuk kan zijn voor het mennen (mensport)!

Op de laatste foto’s zie je hem als veulen en zijn moeder.

Vaste prijs € 1950

Stamboom

Vader Stougjeshoeve Everest
Vader van vader Adagio de L’Aurore
v.v.v. Heniarth Wood-Wind
m.v.v. Etincelle Ravignan
Moeder van vader Stougjeshoeve Elaine
v.m.v. Mintfield Aristocrat
m.m.v. Stougjeshoeve Emilia
Moeder Redflower Mary Jane
Vader van moeder Cottrell Pendragon
v.v.m. Rotherwood State Occasion
m.v.m. Weston Moll Flanders
Moeder van moeder Milltop Steel Magnolia
v.m.m. Eyarth Rio
m.m.m. Eyarth Poppy