We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Deze NRPS merrie is een aanh je ankelijke en zeer talentvolle 3 jarige E-pony. Ze meet nu 1.53m en zal naar verwachting uitgroeien tot een grote E-pony rond de 1.55/1.56m. Met haar prachtige bonte kleur is ze een echte eye-catcher!

Haar vader is de goedgekeurde bonte hengst Botticelli. Hij is maar kort in de sport uitgebracht maar desondanks toch Z-dressuur! Daarnuaast kan hij ook een leuke sprong maken maar in de springsport is hij helaas nooit uitgebracht. Botticelli zijn vader is Paddox, hij is is Prix St. Georges /  Intermediaire I geklasseerd en heeft diverse overwinningen op zijn naam staan. Paddox eindigde tevens als beste dressuurhengst van zijn jaargang. Ook eindigde hij als 2e in de finale van de PAVO-cup en werd daarbij gehuldigd als beste 4-jarige hengst van 2001. In 2002 nam Paddox deel aan het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden, waar hij een fantastische 7e plaats behaalde in een sterk deelnemersveld. In 2003 wist Paddox zich wederom te qualificeren voor het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden. Ze reden naa r een formidabele 1e plaats in de kleine finale en daarna werd hij 6e in de grote finale. Het behoeft geen betoog dat Paddox zich ruimschoots heeft bewezen in de sport! De vader van Paddox is de bekende Keur en Preferent hengst Ferro, wie tevens Grand Prix dressuur is. Hij is een bewezen topvererver van talentvolle Nationale en Internationale sportpaarden. Ferro is een stempelhengst die behoort tot de beste verervers van de wereld. Hij heeft zelf op het hoogste niveau gepresteerd in de dressuur: 1 x Olympische Spelen en 2 x Wereldruiterspelen. De moeder van Paddox is Janirma, Z2-dressuur en daarnaast is ze ook in het bezit van de predicaten Keur, Preferent en Prestatie-Sport. De dressuuraanleg wordt verder ondersteund door Darwin, die Grand Prix-dressuur loopt en de beste dressuurkwaliteiten vererft. Daar de vader van is de bekende en inmiddels overleden hengst Roemer, hij is ook Grand Prix-dressuur en tevens 1.40m springen. Deze preferent hengst is bij ontzettend veel stamboeken goedgekeurd en heeft vele goede nakomelingen in de sport op hoog niveau lopen. In de lijn van Darwin hebben we ook nog de bekende hengst Pion, wie tevens 1.40m springen en Grand Prix dressuur is.

De moeder van Botticelli is de Keur merie Odille, zij is M1-dressuur. Haar vader is de bekende bonte hengst Samber. Samber werd als 3-jarige hengst goedgekeurd bij het KWPN. Samber staat vooral bekend om zijn fantastische karakter, geweldige manier van bewegen en zijn bonte kleur. Daarnaast heeft Samber ook diverse overwinningen op zijn naam staan en is hij zowel 1.30m springen als Grand Prix dressuur. Zoals je kunt lezen komt Botticelli dus uit een zeer belovende stam, waardoor we ook hoge verwachtingen hebben van deze nakomeling!

Ze heeft zelf ontzettend goede en ruime gangen, waarbij haar lichtvoetige draf eruit blinkt! Op de foto’s en filmpje lieten we haar voor de aller eerste keer los springen, waarbij ze een zeer goede achterhand toonde! Echter heeft ze hier nog niet veel ervaring in. Ontzettend leuke en talentvolle merrie waarbij we verwachten dat ze hoge ogen zal gaan gooien in de dressuursport! Maar ze kan ook zeker allround inzetbaar zijn. Een jonge pony waar je nog alle kanten mee op kunt!

Ondanks haar jonge leeftijd is het een brave pony. Ze loopt braaf mee aan een touwtje, kent het halster op en af doen, een dekentje en het poetsen. Ze komt meteen naar je toe in de wei en is ook sociaal naar andere paarden.

Wij hebben haar direct van de fokker, zie laatste foto’s als veulen en foto’s van de vader (goedgekeurde hengst: Botticelli).

Ze heeft geen (stal)gebreken! En ze is ook netjes geënt.

Uiteraard is ze nog onbeleerd. Leuke kans voor iemand die een allround kinder- en sportpony of dressuurtopper zoekt om zelf te beleren.Vaste prijs € 4450

Stamboom

Vader Botticelli
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.