Meer informatie

Oakland van de Teugenaar (Hitmaker x Discovery x Jonggor’s Weyden) is een bloedmooi hoogbenig en chique hengstveulen met een opwaartse galop en expressieve draf waarbij hij een uitmuntend voorbeen gebruik heeft en een zeer sterke achterhand. Talent voor de toekomst! Hij staat correct, recht en heel mooi op zijn benen en heeft 3 witte voetjes. Hij is geboren op 12-06-2019 en zijn verwachte stokmaat zal rond de 1,70m worden (de moeder is 1,69m en de vader is 1,72m). 

Hitmaker (Wynton x Cabochon) viel zowel de 1e als ook de 2e en 3e bezichtiging op door zijn mooie voorkomen, veel souplesse in beweging en zijn altijd aanwezige front en looplust. Hitmaker werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring en hier wist hij op de 3e plaats te eindigen. De jury roemde de hengst om zijn elegantie, kracht, front en een mooie voorbeentechniek. Ook in het werk valt de hengst op middels zijn enorme werklust, mooie front, veel tritt in beweging en de opvallend krachtige en gedragen galoppade. De Moederlijn van Hitmaker heeft tevens vele internationale dressuurpaarden gebracht. Hitmaker is pas 7 jaar en wordt momenteel succesvol uitgebracht in de klasse ZZ-Zwaar door zijn vaste amazone Jennifer Sekreve. 

Jonggor’s Weyden loopt op Grand-Prix niveau en is de enige goedgekeurde dressuurhengst ter wereld die ooit een individuele medaille op de Olympische Spelen behaalde. Op de Olympische Spelen in Atlanta brachten Jonggor’s Weyden het team zilver en de individuele bronzen medaille onder Sven Rothenberger.

Donnerhall is de opa van Discovery en behaalde een individuele derde plaats (brons) en het team goud op de Wereldruiterspelen in Den Haag. Op het Wereldkampioenschap in Rome leverde het Duitse dressuur team een gouden medaille op. Discovery staat bekend om zijn goede fokproducten.

Oakland van de Teugenaar heeft dus een veel belovende afstamming en heeft geen gebreken! Hij is al heel makkelijk in de omgang, hij is erg nieuwsgierig en komt meteen naar je toe. Hij komt dagelijks in de hand en kent ook al zijn halster op en afdoen. Ook leert hij al om mee te lopen aan een touwtje en heeft hij al meerdere keren op de trailer gestaan met zijn moeder. Het is een heel makkelijk en braaf veulen. Zijn moeder is ook erg voorzichtig en zorgzaam voor haar veulen, maar laat wel iedereen makkelijk bij haar veulen komen. De moeder is zelf Z1 geklasseerd. Hij mag zijn moeder pas half / eind oktober verlaten! Op de foto’s is hij 8 weken oud.

Pedigree: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2079603/oakland-van-de-teugenaar
Video: https://youtu.be/klOz6NgqJTQ

De ene laatste foto is de vader Hitmaker en de laatste foto is de moeder (Discovery x Jonggor’s Weyden).

Voor meer informatie of vragen kun je Whatsappen of bellen naar ‭+31629426756Vraagprijs € 4750

Stamboom

Vader Hitmaker
ZZZ-drs
Vader van vader Wynton
Grand Prix dr. / Keur
v.v.v. Jazz
Grand Prix dr.
m.v.v. Acacia
Moeder van vader Maduna
ZZL-drs / Elite sport(dr) D-OC
v.m.v. Cabochon
m.m.v. Catriena
Moeder B Impressed
Z1-drs
Vader van moeder Discovery
Grand Prix dr.
v.v.m. Dolany
Grand Prix dr.
m.v.m. Mandia I
Moeder van moeder Soraya
L1-drs / Stb. prok
v.m.m. Jonggor’s Weyden
Grand Prix dr.
m.m.m. Falaika
z1-drs