Meer informatie

Othis Mansolein is een luxe en aansprekend hengstveulen. Hij beschikt over veel maat. Correct in zijn exterieur, met een extra opvallende voorhand/ halspartij.  In beweging vallen zijn ruimte en schoudervrijheid op. Dit veulen kan alles, verruimen met een apart voorbeengebruik, verkorten en toch bergopwaarts blijven gaan. Gezien zijn exterieur en bewegingen lijkt Othis Mansolein een grote belofte voor de toekomst.
Tijdens de stamboekkeuring van France Dressage werd Othis Mansolein (Fontaine TN x Fellini) reserve kampioen, met een 8,5 voor de draf en galop, een 7,5 voor de stap en een 8,5 voor de algemene indruk. Een hengstveulen wat wist te overtuigen zowel op stand als in beweging. Met een eindpercentage van maar liefst 80% een geweldig resultaat en royaal geselecteerd voor de Franse kampioenschappen in Saumur!!

Zijn vader is de jonge hengst Fontaine TN (v. Finest x Samarant). Deze imponerende hengst loopt nu onder het zadel van Bart Veeze. Afgelopen voorjaar liep hij een zeer goede test in Duitsland. Met een punten totaal van 8,76 toonde Fontaine TN een grote belofte voor de toekomst te zijn. Deze chique zwarte is een dochter van de hengst Fellini (Ampère x Jazz). Haar moeder is de Elite IBOP dressuur merrie Divana die afstamt van Wynton. Daarna zien we de Keur merrie Lavendel van Glendale om daarna terug te gaan op een Hannoveraanse moederlijn van Washington. De Keur merrie Lavendel bracht onder andere het Z-1 dressuurpaard Black Rose (v. Johnson) en het ZZ-Licht dressuurpaard Valencio (v. Krack C). Via haar moeder C Wespe zien we nog de Zware Tour paarden; Thronfolger (v. Jazz), Caramba (v. Tuschinski) en het internationale Grand-Prix paard Aristo (v. Olivi) die onder het zadel van Dwan White0O'Connor in de USA. Daarnaast bracht deze merrie nog het Lichte Tour paard Orchis (v. Jazz) en nog meerdere paarden die succesvol waren in het Z-1 en Z-2 dressuur! Kyana heeft een zeer aansprekend model en zeer veel kwaliteit in haar basisgangen. Daarnaast komen er meerdere internationale dressuurpaarden uit deze directe moederlijn.

Stamboom

Vader Fontaine TN
Vader van vader Finest
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v. Samarant
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Fellini
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Wynton
m.m.m.