Meer informatie

Veel paarden hebben op jonge leeftijd al fysieke (en psychische) problemen. Zoekt u een getalenteerd jong sportpaard, dat is opgegroeid onder optimale omstandigheden en op een gezonde, paardvriendelijke en dus duurzame manier is getraind? Wij bieden een aantal paarden variërend van de leeftijd 3 tot 7 jaar. 

De paarden van Equi Smart hebben interessante bloedlijnen en zijn vanaf het begin fysiek en mentaal in balans en doen met plezier hun werk.Sleutels in de training zijn balans, rompstabiliteit en lengte in de hals, wat onverenigbaar is met nog altijd populaire, maar schadelijke laag, diep en rond rijden. 

De training wordt vanaf 2,5-jarige leeftijd rustig begonnen, waarbij de paarden eerst basis manieren aanleren en in vertrouwen voor de mens leren werken. Vervolgens worden ze lange tijd vanaf de grond getraind om hun lichaam sterker en gebalanceerder te maken, zodat de overgang naar het dragen van een ruiter op hun rug uiteindelijk met gemak wordt gemaakt. Deze aanpak maakt dat schade van verkeerde training, overbelasting en stress worden vermeden, en creëert sterke, duurzame rijpaarden. 

De paarden zijn opgegroeid in kuddeverband, lopen 24/7 buiten en krijgen de beste zorg met o.a. onbeperkt ruwvoer, vitaminen/mineralenbrok met laag suiker/zetmeelgehalte (Vitalbix) en worden geregeld behandeld door osteopaat, fasciaspecialist, fysiotherapeut, hoefsmid (elke 4 weken) en tandarts. 

Onze paarden worden daarom alleen verkocht aan mensen die specifiek op zoek zijn naar een paard dat zonder tijdsdruk, met lengte in de hals en de neus voor de loodlijn is getraind, en die de training op deze manier zullen voortzetten. Begeleiding hierbij is eventueel mogelijk.

Vanwege de kwaliteit van de bloedlijnen en de uitgebreide investeringen in training, tijd die ervoor ze genomen wordt, voeding en verzorging vallen onze paarden in een hogere prijsklasse. Wat krijgt u daarvoor? Een getalenteerd paard zonder gebreken dat een goede start heeft gehad en mentaal en fysiek gezond is. 

Jorento is een sensibele merrie met een heel sterk en actief achterbeen en een goede rug. Ze heeft in 2018 een veulen gehad (van Wynton). Er wordt nu circa een half jaar, driekwart jaar grondwerk met haar gedaan. Ze is  sinds kort onder het zadel en pakt het heel erg goed op. Het is een sensibele merrie, die je vertrouwen moet geven. Zodra je haar vertrouwen hebt gewonnen, doet ze alles voor je. Daardoor is ze niet geschikt voor een beginnende ruiter. 
Sorento haar oma is de moeder van goedgekeurde hengst Grand Galaxy Win.

Keuring: kosten koper als goedgekeurd. Er zijn nog geen röntgenfoto's gemaakt.  
Interesse? Neem contact met ons op via 0611922044 of esther@equi-smart.nl of bezoek onze website: www.equi-smart.nl 

Stamboom

Vader Sorento
Vader van vader Sandro Hit
v.v.v. Sandro Song
m.v.v.
Moeder van vader Dein Liebling
v.m.v. Donnerhall
m.m.v.
Moeder Fascination Win T
Vader van moeder Ampere
v.v.m. Rousseau
m.v.m.
Moeder van moeder Winner T
v.m.m. Jazz
m.m.m.