Meer informatie

Te koop een onwijs lieve stekelharig zwarte (nu bruin van de zon) merrie welke door haar vrije dresssuurbloedlijnen naast een leuk dressuurpaard of recreatie paard ook nog interessant kan zijn voor de fokkerij. Ze is een Rubinson X Balzflug (met een goed scherp achterbeen gebruik. Zeer veel sport in de moederlijn, meerdere internationale dressuurpaarden. 

In de omgang kun je de allerkleinsten met haar samen laten, ze is vreselijk lief kruipt nog net niet bij je op schoot, ze is braaf bij veearts , hoefsmid, tandarts en je kan haar ook nog alleen trailerladen. Ze is erg laat zadelmak gemaakt en daarna heeft ze ivm auto ongeluk van vorige eigenaar 4 jaar als grasmaaier gefungeerd. Ze is nu weer een aantal maanden onder het zadel wat ze goed oppakt en zeker talent laat zien voor de dressuur. Ivm haar geringe ervaring onder het zadel en haar behoorlijk voorwaartse karakter is zij uitsluitend geschikt voor de ruiter / amazone die met gevoel rijdt.

Het is een gevoelig paard met veel go. Ze is erg makkelijk nageeflijk en aangezien onze bak te zwaar is om echt in te rijden, rijden we dus buiten met haar. Het gevolg is dat zij prima alleen op pad gaat, goed verkeersmak is en absoluut niet kijkerig. Een leuk paard voor de wat meer gevorderde ruiter.

Amazone op de foto is 1.80m ze is rondgeribt dus kan een wat groter iemand prima hebben. Ze is bij de tandarts geweest en heeft bij de osteopaat een apk-tje gehad, netjes geënt. Keuren is nog nooit gebeurd, ja klinisch en was prima. Keuren mag k.k.. Bij eventueel klinisch afkeuren betaal ik tot maximaal €100,- mee. Ik ga er dan ook vanuit dat ze goed is. 

Verder geen filmpjes, gewoon komen kijken als dit aanspreekt. 

Stamboom

Vader Rubinson
Vader van vader Rubinstein I
v.v.v. Rosenkavelier
m.v.v.
Moeder van vader Goldiana
v.m.v. Inschallah X
m.m.v.
Moeder Naliska
Vader van moeder Balzflug
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Geliska
v.m.m. Nocturn
m.m.m. Ursela