Meer informatie

Gymnastiseren:

Een paard/pony verbeteren in het lijf door spieren te rekken en te strekken tijdens de training aan de longe en onder het zadel.  Hierdoor worden de spieren losser, soepeler en sterker. 
Masseren werkt daarbij als extra toevoeging naast de training  en beweging en zal de verbetering in het lijf stimuleren.
Een paard/pony die los en soepel is in het lijf en sterk is in de bespiering zal de ruiter beter kunnen dragen en daardoor beter kunnen presteren, beter kunnen ontspannen en vrolijker zijn. Bovenal zal het dier langer fit en gezond blijven.

Mijn basisdoel  een "happy horse in body " oftewel een paard/pony die los  en ontspannen in zijn/haar lijf is met soepele  losgelaten spieren en dat tijdens de training in balans op eigen benen loopt en in harmonie met de ruiter is. 

Om dit doel te bereiken ga ik het paard/de pony van achteren naar voren over de rug loswerken en aan beide kanten gelijk maken om van daaruit recht te richten.

Zelf doe ik dit d.m.v. trainen aan de longe en onder het zadel gecombineerd met masseren, waarbij ik lichaamswerk/grondwerk toepas.

Vanuit deze basis ga ik verder en kan op een fijne ontspannen manier naar ieder ander gewenst doel worden toegewerkt, zowel recreatief als in de sport.

Ik heb zelf een ruime ervaring met training en africhting van verschillende paarden/pony's. Van zadelmak maken, doorrijden en corrigeren tot het rijden van aanlegtest en uitbrengen in de sport  (Z2 dressuur/M springen).
Daarnaast heb ik recentelijk het diploma paardensportmasseur behaald.
Door kennis en ervaring heb ik een manier van trainen ontwikkeld met een specifiek oog voor gymnastiseren. Door deze manier van trainen te combineren met verschillende massagetechnieken probeer ik paarden/pony's zoveel mogelijk te verbeteren in hun lijf.

Ik help u en uw paard/pony graag verder!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WERKWIJZE:

In principe begin ik het liefst eerst met een intake (kennismaking met u en uw paard/pony).

Tijdens deze intake bekijk, onderzoek en beoordeel ik het paard/de pony. Door deze algehele indruk van uw paard/pony ontstaat een duidelijk beeld waarmee kan worden verder gewerkt naar een bepaald doel.

Vervolgens bestaat deze intake uit:

- Masseren

- Longeren

- Lichaamswerk/grondwerk

Tot slot bespreek ik aan het einde van deze kennsismakingsbehandeling mijn bevindingen met de eigenaar. De kosten voor deze intake zijn 45 euro (inclusief reiskosten).

Naast deze intake kan ik een aantal andere mogelijkheden bieden:

In overleg en afhankelijk van eventuele problemen bij het paard en de wensen van de eigenaar zijn er de volgende mogelijkheden:


-Instructie en begeleiding rijden                     20 euro

-Instructie en begeleiding longeren                20 euro
-Trainen aan de longe/onder het zadel          20 euro
-Trainen en lichaams/grondwerk                    25 euro
- Masseren en lichaamswerk                          35 euro
- Onderhoudsmassage                                   40 euro

Heeft uw paard/pony problemen in zijn/haar lijf, ondervindt u gedragsproblemen of problemen/verzet tijdens het rijden of heeft u hulp nodig bij het gymnastiseren van uw paard/pony neem dan gerust contact met mij op. (app/sms, bel of Mail)

In overleg kunnen we een passend plan maken!


Bij een paard/pony met "problemen" adviseer ik eerst een intake te doen met daarna in overleg een afwisseling van de diverse mogelijkheden.

Voor de optimale verzorging van uw paard/pony adviseer ik met regelmaat een onderhoudsmassage te doen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Telefoonnummer: 06-15532695

EMAIL: josannejager@gmail.com

Ik hoor graag en kom uiteraard op locatie. (tarieven zijn binnen een straal van 10 km rondom Elst).