Meer informatie

Te koop: Oswald van het Hutveld 
Bruin hengstveulen (Charmeur x Negro x Riccione) met vier witte benen en extra bewegingstechniek 

Oswald van het Hutveld werd geboren op 27 mei 2019 en stamt uit de beste Nederlandse en Duitse bloedlijnen: Charmeur x Negro x Riccione x Sandro Hit x Argentinus x Rubinstein x Weltmeister x Furioso II. Hij werd ingeschreven bij het KWPN.

 Oswald is een echte blikvanger. Zijn zelfhouding en perfect getekende witte benen geven hem zeer veel uitstraling. Hij beweegt lichtvoetig, steeds bergop met veel elasticiteit en beentechniek. Hij is elke dag in de hand en zeer mensgericht. Hij kent het veulen ABC zoals voetjes geven en meelopen aan een touw.  

Vader Charmeur (Florencio x Jazz) was verrichtingskampioenen won de Pavo Cupvoor 4- en 5 jarige dressuurpaarden in 2011 en 2012 onder Emmelie Scholtens. In de KWPN-hengstencompetitie 2012/2013 was hij onverslaanbaar. Charmeur kreeg meermaals een 9,5 en 10 voor zijn draf en galop.  

Voor moeder Kornelia is dit haar eerste veulen. Kornelia werd ook door ons gefokt en stamt af van de preferente hengst Negro die in 2017 ‘KWPN paard van het Jaar’ was. We maakten haar vorig jaar zadelmak. Net als aan de hand toont ze ook onder het zadel een meewerkend karakter en laat ze zich gemakkelijk bewerken. 

Grootmoeder Renske (v. Riccione) werd gefokt door Paul Schockemöhle en wordt voornamelijk ingezet als fokmerrie. Ze is zeer braaf in de omgang en toont toch voldoende temperament onder het zadel. Ze beweegt met veel elasticiteit. Ze is de halfzus van verschillende paarden die in het buitenland succesvol jonge paarden proeven liepen.  

Overgrootmoeder Sally (v. Sandro Hit) is een halfzuster van de hengst Jerlado(v Johnson), gekeurd bij Oldenburg en Westfalen.  

Via Sally gaat de moederlijn terug op de verbandspremiemerrie Ally Mcbeal (v. Argentinus). Dit is een volle zus van grand prix paard Rafalca, die in 2012 onder Jan Ebeling deelnam aan de Olympische Spelen in Londen. Daarnaast is Ally Mcbeal halfzus van Don Rubino (v. Don Gregory) die op de Vechta Elite veilingvoor 120.000 euro geveild werd en van de hengst Sir Rubin (v. Sir Donnerhall). Sir Rubin werd bij verschillende Duitse stamboeken goedgekeurden was in 2010 onder Dorothee Schneider eerste reserve voor het WK jonge paarden in Verden.  

Nog uit deze moederlijn komen verschillende goede jonge paarden en verschillende Grand Prix paarden zoals Higgens (die succesvol grand prix loopt in USA), Steniro, Special K. 

---Uit de grootmoeder van dit veulen hebben we ook nog een groot merrieveulen te koop: Fashion in Black (For Romance x Lauries Crusador xx) x Riccione x Sandro Hit.

Stamboom

Vader Charmeur
Vader van vader Florencio
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v. Jazz
m.m.v.
Moeder Kornelia
Vader van moeder Negro
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Renske
v.m.m. Riccione
m.m.m. Sally