Meer informatie

Ruin, 2 jaar
Mell Gibson P (Zambesi x Lupicor x Libero H x H.alme z) ruin,2 jaar, springpaard, op dit moment 163 en zal ca. 166 worden, eerlijk paard, geen gebreken.

Vader: Zambesi TN (HEARTBREAKER X CALVARO Z)
Zambesi is het product van fokkerij met een visie. De legendarische Heartbreaker, die wereldberoemd is om zijn reflexen en instelling, is hier gecombineerd met de over onbegrensd vermogen beschikkende Calvaro Z. Moeder Calanda Z sprong op internationaal niveau onder Mathijs van Asten, terwijl grootmoeder Alanda in de internationale sport presteerde onder Pieter Kersten. Deze dochter van stempelhengst Le Mexico bracht in de fokkerij veel goeds, zoals de internationale springpaarden It’s The Business (Geoff Glassard) en Galanda (Edwin Smits), die op haar beurt weer Now or Never van Piet Raijmakers voortbracht.
Zambesi zelf was op jonge leeftijd al succesvol in de springsport: als zesjarige kwaliceerde hij zich voor de finale van het WK in Lanaken. Onder Sjaak Sleiderink werd hij vervolgens driemaal tweede van de vier wedstrijden in de hengstencompetitie en won hij in Den Bosch zowel de finale als de competitie met meer dan 20 punten afstand. Later sprong Zambesi succesvol op 1,45m-niveau. De nakomelingen van Zambesi tonen veel potentie voor de grote sport. Zo werd de nu zesjarige Fozz vorig jaar aangekocht door Ashford Farm voor Marlon Zanotelli, sprongen zijn nakomelingen opvallend in jonge paardencompetities en werd een Zambesi x Polydor-hengst reservekampioen van Westfalen. Net als hijzelf vertonen Zambesi’s nakomelingen veel reflexen, instelling en macht.

Moeder: Chantilly (prok)
Chantilly is alleen ingezet voor de fokkerij. Haar eerste zoon springt inmiddels op nationaal niveau in Italie. Grootmoeder Lulanne (elite,prok) bracht inmiddels meerdere nationale springpaarden.

Stamboom

Vader zambesi
Vader van vader heartbreaker
pref
v.v.v. nimmerdor
pref
m.v.v. bacarole
ster
Moeder van vader calanda z
elite,prok
v.m.v. calvaro z
m.m.v. alanda
keur,prest
Moeder chantilly
prok
Vader van moeder lupicor
v.v.m. lux
m.v.m. jourdette
keur, pref, prestatie sp
Moeder van moeder lulianne
elite,prok
v.m.m. libero h
pref
m.m.m. tulana
preferent