Meer informatie

Timona - BWP - °27/04/2019 - Bruin

Timona is een bruin merrieveulen, correct beenwerk, mooie bouw, veel front, sterke achterhand, mooie bloedgemaakt, expressief hoofdje en goede bewegingen.

v. Imposantos is een jonge Wynton-zoon die in 2017 topper was van het verrichtingsonderzoek KWPN.  In 2018 winnaar van de PAVO-Cup en deelname WK jonge paarden.   In 2018-2018 winnaar van de Anemone Henstencompetitie met de uitzonderlijke score van 94 punten.

m. Fatinitza is een merrie uit één van de betere Westfaalse merrielijnen.  Zij was als 2-jarige reservekampioen bij het vrijspringen in Münster en werd uitsluitend ingezet in de fokkerij.   Een 4-tal van haar fokproducten werden geselecteerd en verkocht via de enige veiling voor dressuurveulens in België.  De FDE International Auction.  

Fatinitza stamt af van Florentino (Feuerglanz x Argentinus).  Een hengst die zowel spring- als dressuurpaarden heeft voorgebracht.  Hij was in 2001 premiehengst op de Westfaalse keuring en werd nadien reservesieger op zijn verrichtingstest met hoge scores op zowel dressuur- als springonderdelen.

Moeder Pasadena is een nakomeling van Pavarottit vd Helle - zij is moeder van de goedgekeurde hengst Conetti en de staatspremiemerries Florina en Florida.  Grootmoeder Rigolette heeft naast Pasadena nog 4 goedgekeurde hengsten gegeven in het Westfaals stamboek (Feuerglanz - Floriano - Primeur's As - Frheuhlingsadel).

Fatinitza combineert de Westfaalse stempelhengsten Pilot - Ramiro en Paradox in haar pedigree.


Stamboom

Vader Imposantons
Vader van vader Wynton
v.v.v. Jazz
m.v.v. Acacia
Moeder van vader Zarina
v.m.v. Krack C
m.m.v. Barina
Moeder Fatinitza
Vader van moeder Florentino
v.v.m. Feuerglanz
m.v.m. Akazia
Moeder van moeder Pasadena
v.m.m. Pavarotti vd Helle
m.m.m. Rigolette