Meer informatie

Te koop: Zeer talentvol springpaard. 11 jaar oud;
AES goedgekeurde hengst. Super braaf en echt een powerhouse!!
Het verhaal:
Vorig jaar is dit paard door de draad van de wei gegaan bij de vorige eigenaar. Daarbij had hij een lelijke wond opgelopen aan zijn rechter achterbeen. De vraag was of het ooit nog goed zou komen en of hij ooit weer zou kunnen springen. Uiteraard kost dit tijd en geld en daar moet je wel de tijd en het geld voor hebben. Hij kwam in eerste instantie bij ons op stal ter revalidatie omdat de vorige eigenaar het zeker de moeite waard vond om het allemaal een kans te geven. Op 20 november 2018 is hij bij ons gekomen en hij had toen 3 maanden boxrust achter de rug. Het been zag er niet fijn uit en was erg dik...de wond was zeker nog niet genezen en er was in de weken die volgden weinig vooruitgang...de prognose werd slechter waarop de eigenaar besloot hem van de hand te doen. Aangezien het zo'n braaf paard is en hij zoveel kwaliteit heeft en omdat hij vanaf dag 1 dat hij bij ons staat nog nooit 1 pas kreupel is geweest ...(ook niet toen het been zo dik was en de wond er slecht uitzag) hebben wij overwogen om hem toch nog een tweede kans te geven en omdat we alle middelen voorhanden hadden om hem goed te laten revalideren hebben wij in januari 2019 besloten Dominicus zelf te kopen. We hebben een utc scan laten maken en hebben in goed overleg met de dierenarts een behandelplan opgesteld. Vanaf dat moment zijn we begonnen met heel veel aquatrainen en hebben we de revalidatie verder uitgewerkt door iedere keer het werk wat verder uit te breiden en op te bouwen. Dit met groot succes en nu is hij dan ook weer tip top in orde. Cosmetisch gezien kan het been er knapper uitzien (Dit is ook de reden dat hij gunstig geprijsd is), maar functioneel is het allemaal prima in orde! (zie filmpjes)
Het is wel een mega powerhouse en naast het feit dat hij natuurlijk ook hengst is maakt die combinatie hem niet geschikt voor de beginnende ruiter. Het zou een fantastisch paard zijn voor een ruiter met veel gevoel die vanaf hier weer verder gaat met hem; want dit paard kan echt springen en dat is dan ook het liefste wat hij doet!
Wij hebben alleen niet de capaciteiten en mogelijkheden om hem technisch weer op het hoogste niveau te krijgen...helaas...Ik zelf ben namelijk een dressuurruiter en totaal geen springruiter, maar als dat wel zo was, zou ik hem echt zelf houden!  

Stamboom

Vader Quidam de revel
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Casco
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.