Meer informatie

Na lang wikken en wegen, wegens andere interesses in de sport toch de knoop doorgehakt. Helaas zijn mijn ambities en interesses anders dan die van hem, daarom ben ik op zoek naar een allround ruiter die lekker met hem aan de slag gaat.

Bizar Unique (Epilot x Schalkhaar) is een prachtige 13 jarige KWPN ruin van 1.66m. Bizar valt door zijn kleur (koffievos) zeker op in de ring tussen alle andere paarden. Bizar is door mij altijd dressuurmatig gereden. Alleen vindt hij springen veel leuker om te doen. Springen heb ik zelf nooit met hem gedaan, omdat ik hier geen held in ben. Dit vindt hij enorm leuk en kan hij super goed. Daarom wordt hij momenteel springmatig gereden. Hij heeft 3 correcte gangen. Loopt momenteel M dressuur (met winst) en B springen. Hij is afgelopen week voor het eerst meegenomen op oefenconcours. Hij denkt goed met je mee en wilt graag naar de overkant. Eventueel ook geschikt als eventing/cross paard. Thuis worden er in de training ook cross elementen meegenomen. Op vreemd terrein is hij braaf, alleen wat onzeker. Maar als je hier geen aandacht aan geeft, vloeit het zo weer weg. Hij vindt het heerlijk om een buitenrit te maken, alleen of met meerdere paarden. Ook vindt hij grondwerk erg leuk om te doen. Dit maakt Bizar een ideaal allround paard.  

Bizar is een sensibel/gevoelig en wakker paard, waardoor hij niet geschikt is voor een beginnende of onzekere ruiter. Als hij gespannen is, kan gaan rennen maar zal nooit bokken of steigeren. Waardoor hij een zekere ruiter nodig heeft, die hem op zijn gemak stelt.    

Aan hem heb je echt een maatje voor het leven. Het is een enorme schat in de omgang, ontzettend lief en op mensen gericht. Gewend aan kinderen en honden. Hij houdt enorm van aandacht. Het is een eerlijk en sociaal paard. Hij kan alleen of met elk ander paard naar buiten. Zonder enige stalgebreken. Hij is vrachtwagen-, trailer- en verkeersmak. Bij de tandarts of hoefsmid zet hij ook geen stap verkeerd (Bizar staat niet op ijzers). Altijd op tijd geënt, jaarlijks naar de tandarts en mestonderzoeken gedaan.  

Bizar staat gestald in Ouderkerk aan de Amstel. Hij gaat echt alleen naar een 5-sterren huis. Handelaren en manege eigenaren hoeven dan ook niet te reageren. Alle keuringen zijn toegestaan (kosten koper). Graag alleen reageren bij serieuze interesse. Voor meer informatie kunt u mailen, bellen (doordeweeks na 17:30u) of whatsappen naar: 0630514774. 

Stamboom

Vader Epilot
Vader van vader Pilot
v.v.v. Pilatus
m.v.v.
Moeder van vader Dixi
v.m.v. Direx
m.m.v.
Moeder Robijn
Vader van moeder Schalkhaar
v.v.m. Pantheon
m.v.m.
Moeder van moeder Zeminka
v.m.m. Wagner
m.m.m.