Meer informatie

Te koop: Iowa VDP

Iowa is een super lieve 6jarige ruin van Rousseau en meet 1.72m. Hij heeft als 5 jarige succesvol M2 gelopen en kent de meeste onderdelen voor het Z, de wissels zijn al goed bevestigd. Iowa wordt verkocht omdat mijn zus is gestopt met paardensport.

 

Ik (als springruiter) train hem nu om hem op conditie te houden, hij gaat dan ook minstens 1 keer in de week of twee weken mee naar het bos wat hij super leuk vindt! Iowa is een paard dat graag wil werken, hij is makkelijk na te rijden en goed aan de hulpen. Hij is een echte knuffelkont op stal en houdt van veel aandacht.

 

Echter heeft hij veel bloed waardoor hij niet geschikt is voor een minder ervaren ruiter. Dat houdt in dat hij voorwaarts is en een consequente ruiter nodig heeft. Iowa is een paard dat met goede begeleiding erg ver kan komen, moeder en halfzus hebben allebei PSG/Inter I gelopen en voor Iowa zal dit ook zeker minstens haalbaar zijn!

 

Toen wij Iowa als 3jarige kochten is hij volledig röntgenologisch (incl. rug en nek) en klinisch goedgekeurd, overkeuren mag altijd k.k. Hij heeft geen stalgebreken en is braaf bij de hoefsmid, tandarts, trailer etc. Iowa heeft een klein schoonheidsfoutje, hij staat linksvoor een beetje toontredend.

 

Richtprijs €17.500,-

Stamboom

Vader Rousseau
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Norway
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Pion
m.m.m.