Meer informatie

Te koop aangeboden: 
- 7-jarige merrie
- Nabab de Rêve x Calvados x Le Val Blanc (uit bekende Baliastam)
- L-springen
- +/- 1.67m
- 100% klinisch en röntgenologisch gezond
- 100% betrouwbaar, gouden karakter en bomproof

Afstamming:

Deze merrie combineert in haar bloedlijn het beste van twee werelden: een schitterende vader- en moederlijn (Baliastam). Haar vader Nabab de Rêve sprong zelf op het hoogste niveau en werd een legende in de fokkerij. Vele nakomelingen van hem springen op het hoogste niveau en bewijzen zich in de fokkerij. Vader van moeder Calvados is een van de weinige keurhengsten. Ook hij bracht verschillende toppers in de sport en fokkerij voort. Dankzij Le Val Blanc XX beschikt deze merrie over (ruim) voldoende bloed. 
De moederlijn van deze merrie is de bekende Baliastam. Deze stam staat bekend om het grote aantal (inter)nationaal springende paarden dat hieruit voortkwam. Moeder Rosebalia sprong zelf op Z-niveau. Zij bracht verschillende nakomelingen voort die internationaal werden verkocht. Oma Rosebalia bracht verschillende Z+-springpaarden voort. 
Het zal u daarom niet verbazen dat deze merrie als veulentje op de veiling in Etten-Leur succesvol verkocht werd. 

Beschrijving merrie:
Karakter

Het is bijna onmogelijk om niet dol te zijn op dit paard. De merrie beschikt over een gouden karakter. In de omgang en tijdens het rijden is het een paard dat altijd meedenkt, meewerkt, wil, lief is en zich aanpast aan zijn ruiter. Een beginnende ruiter kan op haar vol vertrouwen leren rijden, een ervaren ruiter kan met haar werken en sporten. Een ontzettend leuke combinatie tussen ontzettend braaf en ontzettend werklustig en actief. 

Rijden
De merrie is fijn te rijden. De afgelopen maanden is flink geïnvesteerd in de dressuur waardoor het paard goed aan de hulpen staat en voor een Nabab een fijne mond heeft. De merrie sluit en verruimt makkelijk, changeert makkelijk en beschikt over voldoende balans. 
De merrie springt goed. De merrie is voldoende vlug van de grond, voorzichtig, heeft voldoende afzet en beschikt over goede manieren. De merrie wil altijd, weigert nooit en is vergevingsgezind. Tijdens het springen denkt ze mee, kijkt ze mee en lost fouten van de ruiter altijd op. 
De merrie springt nu L, maar lijkt meer aan te kunnen. 
De merrie is 100% verkeersmak. Haar huidige ruiter rijdt met haar over het strand, door druk verkeer, door water etc. Merrie is nergens bang van. 

Overig:
Merrie is 100% gezond. Als jong paard is ze röntgenologisch gekeurd en 100% gezond bevonden. In haar hele leven nooit één dag kreupel geweest. Altijd netjes ontwormd, geënt, tandarts, hoefsmid etc.
Paard staat in Strijbeek Noord-Brabant en is daar te bezichtigen.

Kortom, een ontzettend fijn paard voor zowel sport, recreatie als fokkerij!

Voor meer informatie bel, app of mail Lieke Reinhoudt 06-14774667 of liekedenboer@hotmail.com

Stamboom

Vader NABAB DE REVE
GGK, 1.60M-SPR
Vader van vader QUIDAM DE REVEL
GGK, 1.60M-SPR
v.v.v. JALISCO b
GGK, 1.60M-SPR
m.v.v. DIRKA
GGK, 1.60M-SPR
Moeder van vader MELODIE EN FA
v.m.v. ARTICHAUT
m.m.v. CARAVELLE
Moeder ROSEBALIA
PROK, SPORT(SPR), Z-SPR
Vader van moeder CALVADOS
GGK, 1.60M-SPR
v.v.m. URIEL
m.v.m. GOLD ROSE
1.40M--SPR
Moeder van moeder WEBALIA
STER PRESTATIE PREFERENT
v.m.m. LE VAL BLANC XX
m.m.m. REBALIA