Meer informatie

Hengstveulen van Furst Romancier x Junior STV te koop.  

Furst Romancier (Furst Heinrich x Romancier) is een bewezen duitse hengst. Veel van zijn nakomelingen lopen mee in de top. Hij vererft maat, formaat en rijdbaarheid. Het veulen heeft zijn bruine kleur met twee witte voetjes aan de achterbenen geërfd. In de omgang is het veulen lief en meewerkend. In de beweging is hij lichtvoetig met een mooie buiging van de gewrichten. Hij lijkt veel op Furst Romancier zelf.

Junior STV geeft fijne sportpaarden en heeft zelf met Anky van Grunsven Internationaal Grand Prix gelopen.

De merrie liet als jong paard zeer veel souplesse en lichtvoetigheid zien met een sterke motor in de achterbenen. Ze is een fanatieke, bloederige, goudeerlijke merrie met veel werklust. Alles wat je haar aanbood kon ze met gemak. Door een val op 5 jarige leeftijd zijn we niet verder gekomen dan L dressuur (7e bij de friese kampioenschappen), B springen en een oefencross. Haar volle broer loopt Z dressuur en L eventing. In de directe merrielijn zitten zowel dressuurpaarden als ook springpaarden.

Ze komt uit de bekende Flamme van Laer sport-stam (fokfamilie 1330). De dekhengst Giovanni komt ook uit deze stam. Nendyrava, de beste merrie van deze stam is een elite PSG merrie met een fokwaarde van 189 en stamt af van de hengst Romancier. Door het bloed van Romancier toe te voegen aan dit hengst veulen zal hij vast een fijn sportpaard worden.

Stamboom

Vader Furst Romancier
Vader van vader Furst Heinrich
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v. Romancier
m.m.v.
Moeder Fille d'Anna
Vader van moeder Junior STV
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. United
m.m.m.