Meer informatie

Talentvolle grote driejarige KWPN merrie van For Gribaldi x Wolfgang.

Lizzy D is geboren op 19-04-2016 en ze heeft nu een stokmaat van 1.67m. Deze mooie merrie zal zeker nog doorgroeien en zal straks rond de 1.73m meten. Ze is al in het bezit van het D-OC predicaat. Lizzy had een zeer hoge score van 105 en daarmee voldeed ze ruimschoots aan de KWPN-norm voor het D-OC predicaat.

Lizzy hebben wij als veulen gekocht en ze is bij ons aan huis opgegroeid. Ze is de afgelopen 2,5 jaar dagelijks in de hand geweest en inmiddels is ze al met alles bekend. Ze heeft een goede instelling en ze wil graag voor je werken. Ze is erg nuchter in de omgang. Lizzy heeft 3 goede gangen en ze vertoont geen merriegedrag. Ze loopt verder goed mee aan het halster.

Eind vorig jaar zijn we gestart met het zadelmak maken. Oktober vorig jaar heeft er voor het eerst een zadel op gelegen. Inmiddels heeft al meerdere keren iemand op gezeten. Tot nu toe heeft ze geen stap verkeerd gezet (geen bokken of steigeren). Met al het grondwerk is de merrie verder bekend. Dubbele longe doet ze erg goed en ze loopt al in een mooie houding met veel balans. Verder kan je haar goed bijzetten en ze reageert op stemhulpen. Het is een merrie met veel potentie en een goed karakter. Ze is nog helemaal naar je hand te zetten. Een belofte voor de toekomst in de sport.

De merrie heeft geen stalgebreken en geen eczeem. Ze kan goed overweg met andere paarden. Erg rustig op stal. Ze is netjes geënt en ontwormd. Vorig jaar is ze bij de tandarts geweest en zijn bij haar twee wolfstanden verwijderd. Lizzy komt ook regelmatig bij de hoefsmid. Met haar zijn we ook al een aantal keer de weg op gegaan.

Moeder Olga B (Wolfgang x Zeoliet) heeft Z1 dressuur gelopen. Vader For Gribaldi is de reservekampioen van het verrichtingsonderzoek najaar 2013. Hij heeft een score neergezet van 85% met onder andere een 9 voor de stap. KWPN Onderzoeksrapport: De stap is zuiver, zeer goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is elegant, lichtvoetig, goed van ruimte met een goed ondertredend achterbeen. De galop is lichtvoetig, ruim voldoende van ruimte met veel gedragenheid. For Gribaldi beweegt met zeer veel souplesse, een goede houding en zeer veel balans. For Gribaldi is onlangs Grand Prix gestart. Hij heeft succesvol op het N.K. en W.K. gelopen en loopt scores van 70% en meer in de Lichte Tour. Ook heeft hij veel aanleg voor verzameling en heeft daarbij een top instelling. Onder zijn amazone Dinja van Liere won de hengst talloze prijzen. Daarnaast is For Gribaldi ook nog eens van een uitstekende komaf met de legendarische hengst Gribaldi als vader en Michelangelo als grootvader.

Alle keuringen zijn toegestaan, kosten koper.


Stamboom

Vader For GRIBALDI
STB
Vader van vader GRIBALDI
STB PREFERENT
v.v.v. KOSTOLANY
-
m.v.v. GONDOLA II
-
Moeder van vader KLADAULA
STB KEUR, PREFERENT, PRESTATIE
v.m.v. MICHELANGELO
STB
m.m.v. LADAULA
STB KEUR, PREFERENT
Moeder OLGA B
STB Z1-drs
Vader van moeder WOLFGANG
STB KEUR
v.v.m. FARN
NWP PREFERENT
m.v.m. JOLANDA
STB KEUR, PREFERENT, PRESTATIE
Moeder van moeder FEMMIE
STB
v.m.m. ZEOLIET
STB KEUR
m.m.m. ZAROESKA
STB