Meer informatie

Te koop 5 jarige spring merrie Jottie C.Blue uit de fantastische springlijn (Connor x Mr Blue x G.Ramiro)
Ze heeft vorig jaar een laat merrie veulen gekregen van de hengst Toulon x Connor).

Merrielijn: Jottie C. Blue komt uit de de merrie For Jottie (Mr Blue x G.Ramiro), die wij een aantal jaar gleden hebben verkocht naar China.
De grootmoeder Jottie was Ster Preferente (Ramiro x Regress x Porter). Groot moeder Jottie heeft een groot aantal goede nakomelingen gegeven, waaronder de goedgekeurde (Oldenburg) springhengst Gaudi in 2002 (Gentelman x Ramiro). Daarnaast heeft haar dochter Ottie (eigenaar VDL-stud in Beers) volle zus van For Jottie in 2011 de goedgekeurde (AES) hengst Gummaraes VDL (Baltic x Mr Blue x Ramiro) voortgebracht.
Naast dat Groot moeder Jottie veel bloed mee gaf naar de spring kant heeft zij ook veel goeds gedaan in de dressuur. Haar dochter Pavarottie heeft namelijk in 2009 de goedgekeurde (Westfalen) hengst S. (Spielberg x Cocktail x Ramiro) voortgebracht.  

Hengstenlijn: Mr. Blue ( Couperus x Oldenburg x Joost) is wereldberoemd door zijn springkwaliteiten èn als hengst voor vererving van deze kwaliteiten. Mr.Blue imponerende en presteerde jarenlang succesvol in de internationale springsport onder Bert Romp, Elise Haas en Katie Monahan Prudent.  Zijn vader, Couperus, is de naar Indonesië geëxporteerde hengst van Naturel x Ridder x Le Mexcio. Couperus heeft in Nederland slechts 24 nakomelingen gebracht.
De Moederlijn van Couperus heeft meerdere goede springenpaarden gebracht o.a.: Romulus (v. Armstrong) De moeder van Mr.Blue, Acarla, komt uit de bekende Karla-stam. Acarla heeft zelf klasse Z gesprongen en is een volle zus van het internationaal springpaard Zucarlos. Grootmoeder Picarla bracht ook het springpaard Just an Illusion van Jenny Zoer. Goedgekeurde hengsten uit deze stam zijn: Nabuur, Jupilot en Transvaal.

Hengst Connor: Connor is een uitzonderlijk gefokte hengst. Hij is een zoon van de fenomenale vererver Casall uit de volle zus van Corrado I. Corrado I was zeer succesvol in de internationale springsport onder Bo Kristoffersen en Franke Sloothaak en won talrijke Grand Prix wedstrijden zoals bv in Leeuwaarden, Dortmund, Aarhus, Neumünster en Kiel. Corrado I slaagde erin om zijn eigen hengsten-lijn uit te bouwen in Holstein en voor twee decennia internationale top-paarden te produceren zoals Corrada (Peter Charles), Cosima (Markus Fuchs), Think Twice (Leopold van Asten), Clinton (Dirk Demeersman) en meer recent Corradina (Carsten -Otto Nagel).

De moeder van Connor is niet alleen de zus van Corrado maar ook een volle zus van Fayence; moeder van de in Holstein gekeurde hengsten Chellano I en II. Casall, de vader van Cornada, wordt als één van de beste verevers omschreven. Hij heeft nu al meer dan 14 goedgekeurde zonen en een 40-tal staatspremie-merrie's geproduceerd. Ook in de sport scoort hij keer op keer. Een bronzen medaille op de Olympische Spelen te Hong Kong (2012), talrijke GP-overwinningen en schitterende resultaten in de Global Champions Tour spreken voor zich. Dat de combinatie Casall x volle zus Corrado een meer dan geslaagde combinatie is bevestigt de hengst Connor. Hij kreeg voor het vrij-springen een 9.25 en voor springen onder het zadel een 10. In 2013 werd de 7-jarige Connor Landskampioen. In 2013 werd een zoon van Connor uit zijn eerste jaargang Reserve-Sieger tijdens de Holsteinse keuring. Connor geeft maat, bloed en vermogen door.  

Kortom deze merrie is zeer interessant voor de sport als ook de fokkerij!       

Stamboom

Vader Connor
Vader van vader Casall
v.v.v. Caretino
m.v.v. Kira
Moeder van vader Korrada S
v.m.v. Cor de la Bryere
m.m.v. Soleil
Moeder For Jottie
Vader van moeder Mr Blue
Keur
v.v.m. Couperus
m.v.m. Acarla
Moeder van moeder Jottie
Ster
v.m.m. G.Ramiro Z
m.m.m. Utica
Preferent