Meer informatie

Te koop aangeboden, Bono (Osmium x Mlirah), lieve 13 jarige KWPN ruin van 1.65m.

Wegens tijdgebrek heb ik met pijn in mijn hart besloten dat Bono een nieuw liefdevol plekje verdient waar hij de aandacht en tijd kan krijgen die hij verdient. 

Bono is vanaf 5 jarige leeftijd bij mij en ik heb tot zijn 10de jaar voornamelijk recreatief dressuur met hem gereden en buitenritten gemaakt. De afgelopen 2 jaar ben ik fanatiek met hem dressuur gaan rijden waarin we in vlot tempo naar het L2 zijn gereden. Bono heeft absoluut de aanleg om hoger in de dressuur gereden te worden maar hier kan ik helaas nu niet voldoende tijd meer in steken (Bono wordt momenteel nog wel meegenomen op wedstrijd).
Daarnaast vindt Bono het ook heerlijk om met een losse teugel een buitenrit te maken, alleen of met meerdere paarden. Springen heb ik nooit intensief met hem gedaan, maar hij kan het wel!

Bono is een prachtverschijning en valt zeker op tussen alle andere paarden. Daarnaast is het een schat in de omgang zonder enige stalgebreken. Je kunt Bono makkelijk een uur op de wasplaats laten staan zonder dat hij een stap verkeerd zal zetten. Hij is gewend aan kinderen en honden en iedereen kan met hem knuffelen. Ook is hij gewend om ingeknot te worden voor wedstrijd, wordt hij in de winter geschoren en is hij trailer- en verkeersmak. Bij de hoefsmid zet hij ook geen stap verkeerd (Bono staat niet op ijzers). Op vreemd terrein is hij ook zeer braaf.

Momenteel wordt Bono 5-6 keer in de week gereden maar wanneer hij dagelijks buiten komt kun je hem makkelijk een paar dagen stil laten staan. Bono is zeer sociaal en kan met elk ander paard naar buiten, nog nooit problemen veroorzaakt. Bono staat niet graag alleen.

Bono is niet geschikt voor een beginnende of onzekere ruiter. Wanneer er niks van hem wordt gevraagd kan in principe iedereen er mee wegrijden maar Bono heeft voor het hardere werk een ruiter nodig die kapitein op het schip is, wanneer hij je niet begrijpt kan er wel eens protest komen maar hij zal nooit (ook niet in het bos) wegrennen en/of niet meer terug te pakken zijn.

Bij aankoop is Bono klinisch en röntgenologisch goedgekeurd, daarnaast is Bono nog geen dag in zijn leven ziek, zwak of misselijk geweest.

Aan Bono heb je een maatje voor het leven. Een goed huis heeft dan ook de absolute voorkeur. Handelaren en manege eigenaren hoeven dan ook niet te reageren.

Eventueel zijn Bono zijn zadel etc. mee aan te schaffen tegen meerprijs.

Vraagprijs: €4.750,-

Voor meer informatie of een bezichtiging (Bono staat op een privéstalling in Middelbeers) kun je me bellen, whatsappen of mailen.
06-51018553
ambervheerebeek@gmail.com
(Ik werk onregelmatig dus wanneer je me niet meteen telefonisch te pakken krijgt spreek even de voicemail in en dan bel ik je terug).

Filmpjes op aanvraag.

Stamboom

Vader Osmium
Vader van vader Ferro
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader E-Delypsa
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Mlirah
Vader van moeder Hiro
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Mlevka
v.m.m.
m.m.m.