Meer informatie

Bruce Almighty, een fokproduct van Van Norel, is een geval apart. Met de juist klik heb je hier een toppaard aan. Dressuurgefokt, vindt wedstrijden machtig, is ook dol op springen. Heeft keiharde benen en wil altijd voorwaarts gaan. Vooral als ie uitgedaagd wordt en afwisseling krijgt in zijn werk. Deze ruin is waarschijnlijk ook geschikt voor endurance. Hij is zeer alert. Een bokkensprongetje, snuiven, wegspringen doet ie ook weleens, vooral als ie niet helemaal gefocused is. Maar ik rijd m regelmatig zonder zadel en dan is ie extra voorzichtig. Een paard dus met een bijzonder, maar heel eerlijk karakter. Het vereist een ervaren ruiter, die vooral kalm blijft. Door zijn humor en vrolijkheid zou hij heel geschikt zijn als overgang van pony naar paard. Hij kan ook ingezet worden als coachingspaard.

Ik heb dit paard sinds hij 2.5 jaar is, en ik heb m gekocht van de eigenaar die hem als veulen bij Van Norel heeft gekocht. Hij is geënt, krijgt periodiek behandeling ostheopatie en massage, altijd op tijd tandarts gehad en is braaf bij de hoefsmid. Dit paard heeft als klophengst een operatie moeten ondergaan toen hij 2 jaar was. Er is daarbij waarschijnlijk een zenuw geraakt. Daar heb ik nooit iets van gemerkt, alleen dat hij, als hij uit stal kwam, altijd één keer zijn been hoog optrok. Hij heeft zijn hele leven in de wei gestaan overdag. Echter, door omstandigheden heeft hij vorig jaar voor een korte periode op stal moeten staan in een stressvolle omgeving.  Daardoor is deze kramperigheid tijdelijk erger geworden. Inmiddels is dit met veel weidegang, goede voeding en meer training ontzettend opgeknapt. Er is niets van te zien in galop, en af en toe nog in draf. Als hij voorwaarts gereden wordt, in de juiste aanleuning, is het helemaal weg. Springwedstrijden zijn dus geen enkel probleem, voor dressuur moet ie nog wat sterker en regelmatiger worden. 

Hij heeft L2 gelopen en liep regelmatig in de prijzen. Oefeningen voor M beginnen te komen. Ik heb helaas te weinig tijd om hem goed door te trainen. Dit is bijvoorbeeld te zien aan zijn iets zwaardere lijf :).  Ik gun dit paard een baas die hem afwisselend werk geeft, lekker met hem op buitenrit gaat, op concours of anderszins. Bruce Almighty heeft dagelijks weidegang nodig en voldoende training. Vanwege deze ‘eisen’ gaat ie weg voor dezelfde prijs als waar ik hem op 2.5 jarige leeftijd voor heb gekocht. Dit paard heeft mij veel gebracht, dus hij gaat alleen weg naar een plek waar hij het goed heeft. Ook daarom is de prijs bescheiden. Goede plek vind ik belangrijker dan geld.  Leasen is ook mogelijk


Stamboom

Vader Olympic (Ex.u)
Aangewezen
Vader van vader Oscar
STB, Ster
v.v.v. Wolfgang
Keur
m.v.v. Berania
Ster, Preferent
Moeder van vader Heideroosje
STB
v.m.v. Rossini
m.m.v. Marslia
Moeder Rejoice
STB, Keur, RP
Vader van moeder Cabochon
STB, Keur
v.v.m. Vincent
m.v.m. Gonnie
Moeder van moeder Furore
STB, Keur, Preferent, Prestatie
v.m.m. Zeoliet
Keur
m.m.m. Roswitha
Ster, Prestatie