Meer informatie

Met een zwaar hart zet ik mijn Lusitano merrie Impresa (Impie) te koop. Door omstandigheden kan ik niet genoeg met haar doen, en ze verdient gewoon meer aandacht.Impie is een ontzettend lieve merrie, een echte knuffel, ook naar andere paarden.
Ze is ontzettend sociaal en kan met merries en ruinen heel erg goed opschieten, is niet dominant.Impie is een volbloed Lusitano met goed papier, haar vader is Soajo van Quinta da Betula en haar moeder is Unica. Beide ouders stammen van gerenommeerde fokkers in Portugal. Een volle broer van Impie was veulenkampioen en gouden medaille winnaar, een volle zus heeft meerdere medailles gewonnen op de keuring en een halfzus was ook gouden medaille winnaar op de keuring.
Impie zelf is nooit naar de keuring geweest en is ook nog niet opgenomen in het hoofdstamboek (nu nog veulenboek).Impie is niet groot, maar heeft ook geen extreem hoge schoft zodat ze onder het zadel niet echt klein lijkt. Maar een heel grote ruiter zal dus niet ideaal bij haar passen.

Impie is goed gereden maar nooit intensief gereden. Ze loopt op B/L niveau, is nog niet constant in haar aanleuning maar wel heel fijn over de rug. Ze heeft sterke, ruime bewegingen maar is geen showpaard met mega knieactie e.d. 
Ze is ook buiten super te rijden maar als ze alleen op rit is wel wat kijkerig, ze zal echter niet ervandoor gaan en is wel volledig verkeersmak, ook bij groot verkeer. Ze is erg voorwaarts onder het zadel en vol werklust maar gaat er niet vandoor en is makkelijk te controleren.Impie heeft ook al wat lange teugel werk gedaan wat ze leuk vindt, kan al wat knielen en vindt springen echt erg leuk. Grondwerk kent ze goed, ze blijft staan zonder vast te zetten en is erg braaf bij hoefsmid, dierenarts en gaat heel makkelijk op de trailer.
Wel is ze door haar onzekerheid buiten en haar werklust niet geschikt voor echte beginners. Een minder ervaren ruiter die goede begeleiding krijgt (klassieke dressuur, natural horsemanship) zou met haar eventueel wel heel goed verder kunnen.Als bijzonderheid heeft Impie een extra gang die op de marcha / tölt lijkt, dit zijn we aan het opbouwen en vooral op buitenrit op lange rechte stukken doet ze dit echt goed.

Impie staat in een inloopstal met paddock paradise, in de zomer mag ze niet vol in de wei omdat ze zoals veel Lusitano's redelijk snel dik wordt. Ze is wel verder super gezond en nooit kreupel geweest, geen allergieen o.i.d. Impie gaat alleen naar een gouden huisje, we hebben geen haast met de verkoop. Liefst 24 uur buiten, maar tenminste gegarandeerd elke dag hele dagen buiten. Onze voorkeur gaat naar iemand die opgeleid is in klassieke dressuur / natural horsemanship of dit ook wil gaan doen. Vanwege haar stokmaat zouden we graag iemand zien die niet veel zwaarder dan 75 kilo is.

Stamboom

Vader Soajo
Vader van vader Liberal
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Unica
Vader van moeder Ofir
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.