Meer informatie

Vanwege tijdsgebrek ben ik helaas genoodzaakt om mijn fijne merrie Javia te verkopen. Ik heb haar zelf gefokt en opgefokt dus ze heeft nog nooit iets verkeerds meegemaakt. Hierdoor is haar karakter goudeerlijk, al kan ze ook weleens ondeugend zijn!

Javia is hét juiste paard voor iemand die een makkelijk, betrouwbaar en super fijn te rijden paard zoekt voor in de springsport of de hunter sport. Ze is professioneel opgeleid door 'Sporthorses Krowoza en Wester' en heeft op verschillende 4-jarigen wedstrijden al goede resultaten gehaald. Ze kreeg van verschillende jury panels hoge punten voor zowel de wijze van rijden als haar springmanieren. Zo is ze in de finale van de Hendrikx competitie 2018 voor 4-jarige springpaarden overall 12de geworden. Dit was een deelnemersveld van meer dan 90 paarden, waarbij ze geselecteerd voor de eindfinale waar ze een 8,5 kreeg voor de wijze van rijden. Ook werd ze 5de bij de 4-jarigen van Jumping Peel en Maas (8,2 voor het springen en 8,5 voor de wijze van rijden) en 5de op nog een andere 4-jarigen wedstrijd (8 voor zowel het springen als de wijze van rijden). Ze wordt nu nog steeds uitgebracht op springwedstrijden dus is in een top conditie!

Javia is kerngezond en heeft nog nooit koliek gehad. Ze is op 21-1-2019 röntgenologisch getest waarbij ze werd goedgekeurd met één kleine bemerking (niet van klinische relevantie). Op 13-2-2019 is ze klinisch getest, behalve iets verschillende voorhoeven, had ze hierbij geen bemerkingen en is ze met vlag en wimpel geslaagd voor alle proeven. Ze is altijd op tijd ontwormd, bekapt/beslagen en geënt. Begin 2018 is ze voor het laatst bij de tandarts geweest.

Voor mij is het belangrijk dat Javia een fijn huis krijgt waar ze met liefde wordt behandeld. Ze kan af en toe ondeugend zijn dus ervaring met paarden is wel belangrijk. Met rijden is ze overigens heel makkelijk en braaf. Ik rij vaak in een groep of alleen met haar naar buiten, dat is geen enkel probleem! Weidegang is voor haar heel belangrijk, ze is nog jong dus moet haar energie wel kwijt kunnen.

Spreekt bovenstaande beschrijving je aan, neem dan contact op met mij (liefst via een bericht, vanwege mijn werk kan ik vaak mijn telefoon niet opnemen). Ik kan dan ook filmpjes doorsturen (die krijg ik even niet geupload). Over de prijs kan worden onderhandeld.

Geen handelaren; onlangs heeft iemand zich voorgedaan als amateur op zoek naar een paard voor zichzelf, maar dit bleek een professional die paarden voor de verkoop zocht. Dit is absoluut niet de bedoeling, ik wil weten waar ze heen gaat en dat ze goed terecht komt. Dus handelaren hoeven niet te reageren!

Stamboom

Vader El Primero
Vader van vader Numero Uno
v.v.v. Libero H
m.v.v. Jolanda
Keur
Moeder van vader Zo-Special
Preferent
v.m.v. Indorado
m.m.v. Titia
Elite, IBOP springen, Prok
Moeder Valencia BLF
Vader van moeder Fruhlingshaft
v.v.m. Fruhlingsball
m.v.m. Gepardin
Moeder van moeder Livio
v.m.m. Bernstein
m.m.m. Halexo

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Hendrikx competitie, finale 2018 Vierjarigen 12
Jumping Peel en Maas 2018 Vierjarigen 5
Vierjarigen competitie 2018 5